Evelien Verkerk

Ik brei al bijna mijn hele leven. Als kind in begin jaren 1960 was ik al gefascineerd wanneer ik mijn moeder en oma zag breien en wilde het al snel zelf ook proberen. Vanaf dat ik een jaar of 12 was breide ik mijn eigen truien en soms ook voor anderen. Het leukste vond en vind ik het om mijn techniek steeds verder te verbeteren en nieuwe dingen bij te leren.

Van 1998 tot 2014 werkte ik voor een historisch museum met breiwerken in de collectie. Deze meestal 19e eeuwse werkstukken, vaak minitieus uitgevoerd werden een bron van inspiratie. Ik beschouw het als een groot voorrecht om alles van dichtbij te kunnen bekijken.
Nu wil ik mijn ervaringen met het gebreid erfgoed en deze levenslange hobby met anderen delen. Ik probeer bij verschillende musea dingen te bekijken en bestudeer oude breiboekjes. Vanuit de kennis die ik vergaar wil ik oude patronen delen, nieuwe patronen ontwerpen en deze ook af en toe hier publiceren.

Serieuze suggesties en toevoegingen zijn van harte welkom!

Alle foto’s, teksten en patronen: Copyright Evelien Verkerk

Ik deel graag mijn patronen zonder daar geld voor te vragen, maar het blijft mijn intellectueel/creatief eigendom. Voor eigen gebruik mag het patroon worden gedownload en nagebreid. Het patroon mag niet worden doorverkocht of gebruikt om wol(paketten) te verkopen tenzij ik daar persoonlijk schriftelijk toestemming voor heb gegeven. Het gebreide resultaat van mijn patronen mag eveneens niet worden verkocht.

Je kunt mij ook volgen op Facebook en op mijn website vind je rechtstreeks al mijn gratis patronen

 

Advertenties

6 thoughts on “Evelien Verkerk

 1. Beste Evelien Verkerk,

  Via Facebook kwam ik op dit geweldig leuke blog, wat een plezier om te lezen. Ik wilde laten weten dat wij de link naar dit blog hebben toegevoegd aan de themapagina Breien op het platform Modemuze. Een vriendelijke groet, Mila Ernst van Modemuze.nl

  Liked by 1 persoon

 2. Beste Evelien,
  met belangstelling volg ik je zoektocht langs musea en de resultaten hiervan. Ik vond je moderne versie van de mofjes erg fraai.
  Ik heb ook een verzoek aan je: ik schrijf korte reportages voor het tijdschrift Simply breien, waarin we aandacht besteden aan Nederlandse en Vlaamse breisters. Het lijkt me interessant voor onze lezeressen om jou eens voor te stellen op een pagina in een van de komende nummers. Zou je hieraan willen meewerken?
  met vriendelijke groet,
  Tineke van Dun

  Liked by 1 persoon

 3. Geweldig! Om dit te lezen! Veel jeugdherinneringen komen boven en gelukkig heb ik breiwerk van mijn oma nog steeds bewaard! Zelf ben ik 70 en een verwoed breister.
  Hartelijk voor je mooie artikelen!

  Like

 4. Beste Evelien,

  Ik zag de workshop eigentijds breien die je 19 januari gaf bij ‘Dol op Wol’ in Deventer. Helaas zat de workshop al helemaal vol toen ik me op gaf. Ik zou heel graag een workshop of een les bij je willen volgen. Geef je binnenkort nog ergens een workshop of kan ik op een andere manier een les krijgen? En natuurlijk mijn grote complimenten voor je ontzettend leuke stopwerk!!

  groet Hanny Meeuws

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s