Het korte patroon van de polsmof

Polsmof in een iets langere versie met een garen met langzaam kleurverloop.

Polsmof in een iets langere versie met een garen met langzaam kleurverloop.

Omdat ik de reactie kreeg dat het eerste patroon nogal ingewikkeld lijkt hierbij een aanvulling op de post van twee dagen geleden: Het patroon is bewust zo uitgebreid omdat ik vind dat ook een beginnende breier het moet kunnen maken en daarom is alles zo uitgelegd dat men er (hopelijk) ook wat van kan leren.
Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk, al is de versie met het puntje iets meer een uitdaging.
Wanneer je het uitgebreide patroon stap voor stap volgt (elke toer is min of meer uitgeschreven tenzij er niets verandert) moet het goedkomen.
In het eerste deel zijn de steken beschreven, maar dat hoef je niet perse door te lezen om het patroon te kunnen volgen.

Voor diegenen die goed kunnen breien hierbij het patroon van de rechte polsmof in een ingekorte versie. Geredigeerd 16-10-2015

Bunschoten Polsmof rechte versie

Alle foto’s, teksten en patronen: Copyright Evelien Verkerk

Ik deel graag mijn patronen zonder daar geld voor te vragen, maar het blijft mijn intellectueel/creatief eigendom. Voor eigen gebruik mag het patroon worden gedownload en nagebreid. Het patroon mag niet worden doorverkocht of gebruikt om wol(paketten) te verkopen tenzij ik daar persoonlijk schriftelijk toestemming voor heb gegeven. Het gebreide resultaat van mijn patronen mag eveneens niet worden verkocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s