Stoppen voor gevorderden

Een paar maanden terug gaf ik een workshop stoppen aan een groepje zeer ervaren borduursters. Zij wilden heel graag de breistoplap maken die ik heb ontworpen en waarvan het patroon op mijn website staat. Een masterclass dus want dit is geen simpele onderneming.

Eigenlijk was ik bang dat ik ze niet echt veel kon gaan leren. Deze dames borduren al heel lang en maken de meest prachtige dingen. Daar kan ik niet aan tippen qua technieken, verfijndheid en precisie. Ze werken steeds aan hun kennis en vaardigheden door met de hele groep nieuwe dingen uit te proberen. Een breistoplap was kennelijk iets wat niemand ooit eerder had gemaakt.

Het was een heel gezellige dag, iedereen bleek de gebreide ondergrond al af te hebben en zat klaar met mooie Appleton borduurwolletjes of met kaartjes stopwol..
Voor sommigen was het even lastig om te accepteren dat stoppen op een gebreide ondergrond geen heel strak resultaat geeft. Omdat je stopt door schuine breisteken, worden de steken snel een beetje ‘wiebelig’.
Stoppen is geen borduren, je weeft je naald zo lang mogelijk door de halve steken en dan pas trek je de draad er door. Vooral losjes, zodat het breisel niet in elkaar trekt. Ook was het even wennen dat de gekleurde blokjes in de charts aangeven waar de draad over een halve steek gaat en de witte blokjes waar hij onder een halve steek doorgaat. Uiteindelijk vond iedereen het een leuke uitdaging, waar toch wel weer iets van kon worden opgestoken.

foto1

Afgelopen week kwamen de dames weer bij elkaar, helaas kon ik daar zelf niet bij zijn, maar ze stuurden me de foto’s op. Tot mijn grote plezier waren er 9 stoplappen die helemaal af of in een vergevorderd stadium zijn.

Een dame had zelfs een heel fijn zijden lapje gebreid en daar met zijde op gestopt, naar eigen idee, geïnspireerd op mijn stoplap. Er was er 1 die helemaal mijn kleurenpalet had gebruikt en anderen hadden zelf kleuren gekozen, allemaal even prachtig, echt petje af!

Dit zijn de resultaten, met dank aan de maaksters dat ik ze hier mag delen.

foto4foto3foto5foto6foto7foto8

Advertentie

3 thoughts on “Stoppen voor gevorderden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s