Breien en nog eens breien!

Vorige week was ik bij de opening van de schitterende tentoonstelling Breien! in het Fries Museum. Veel inspiratie opgedaan. https://www.youtube.com/watch?v=la77XSEe8q4

Alle soorten breien zijn er te zien, ook het fijnste kantwerk. Bijv. dit prachtige schort (detail) met tipdoek, gemaakt door Eelkje Tilma als cadeau voor Koningin Wilhelmina.

schort_detail

of de Friese morgen- of dagmutsen die net als de andere mutsen, mitaines en kousen op bijzondere wijze geëxposeerd zijn.

dagmuts

Afgelopen weekend was ik ook nog op de Brei- en Haakdagen in Zwolle. Het was leuk om te merken dat veel mensen mijn blog al hadden ontdekt of mijn patroon van de polswarmers hadden gevonden via Ravelry.

Testbreisters Rachel, Joke en Margriet kwamen in Leeuwarden en in Zwolle laten zien hoe hun polswarmers/mitaines waren geworden. Ook dank aan Tiny voor het testbreien. Link naar het patroon:Polswarmer in 2 varianten

polswarmers joke polswarmers rachel margrietsmittens

Gesterkt door alle reacties ga ik verder met mijn onderzoek. Deze week ga ik weer studeren op de breiboekjes in de collectie van Openluchtmuseum Arnhem.

Alle foto’s, teksten en patronen: Copyright Evelien Verkerk

Ik deel graag mijn patronen zonder daar geld voor te vragen, maar het blijft mijn intellectueel/creatief eigendom. Voor eigen gebruik mag het patroon worden gedownload en nagebreid. Het patroon mag niet worden doorverkocht of gebruikt om wol(paketten) te verkopen tenzij ik daar persoonlijk schriftelijk toestemming voor heb gegeven. Het gebreide resultaat van mijn patronen mag eveneens niet worden verkocht.

One thought on “Breien en nog eens breien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s