Garen- en naaldenproefjes

Ik heb inmiddels een groot aantal kantjes gebreid met DMC, maar ik was toch niet helemaal tevreden over de uitstraling. Dus heb ik nieuwe proefjes gemaakt.

Inmiddels heb ik mooi dun biologisch katoenen garen besteld (28/2) want het proefje dat ik daarmee heb gedaan op naalden 1,25 mm is veelbelovend. Dit geeft een stekenverhouding die mij een goed 19e-eeuws gevoel geeft. Ik had nog een bolletje 19e-eeuws haakgaren in een oude klossenhouder, dit heeft alleen een wat sterkere twist dan het biologische katoen, de dikte is vergelijkbaar.

Bij Loret Karman heb ik nog dunnere naalden gevonden: een rondbreinaaldje van Hiya Hiya van 0,7 mm. Ik heb een stukje uitgeprobeerd, maar dat wordt me echt te priegelig! De naalden zijn prima overigens, daar ligt het niet aan.

teststukjes2kl teststukjes1

Hier voorbeelden van hetzelfde kantje met:

1) 1,25 mm Addi of Lang metalen naalden en 20/12 DMC Babylo garen

2) 1,25 mm Addi of Lang metalen naalden en oud 19e-eeuws katoenen garen

3) 1,25 mm Addi of Lang metalen naalden en biologisch katoen 28/2

4) 1,0 mm Knit Pro carbon naalden en biologisch katoen 28/2

5) 0,7 mm Hiya Hiya naalden en katoenen kantklosgaren 80/2

Wat je kunt zien op de foto met de lichte achtergrond bij nr 4 is dat de carbon naalden hebben afgegeven, het is hetzelfde garen als bij nr 3, maar grijs geworden!

2 thoughts on “Garen- en naaldenproefjes

  1. Dat is toch niet normaal, dat je breinaalden afgeven!! Een klacht bij Knit-pro indienen lijkt me!! Ik vind wel dat het met de 1 mm naalden het mooiste lijkt. Heel leuk om zo e.e.a. te zien. In Enkhuizen bij de workshop van Loret over Kleuren van de Zuiderzee, heb ik in het museum ook zulke oude breiwerken gezien. Heel bijzonder vond ik.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s