Lekker prutsen

Vlekkentip
Elke avond probeer ik minstens 1 patroontje uit. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Zo waren bijna al mijn prachtige witte kantjes na het blocken (nat opspannen) vol roze vlekken. Wie verwacht er nou dat zo’n oude theedoek na al die jaren nog afgeeft? In ieder geval levert dat weer een tip op: Geen paniek, een halve dag laten dobberen in warm water met een scheut witwasmiddel, paar keer uitknijpen en nieuw sop. Dan is het meeste er uit en na een dag inweken, de hardnekkigste vlekken ook.

manchetjes

De vlinder-toer uit 1844.
Af en toe wordt het gepriegel op naalden 1,25 mm me wat teveel. Dus dan probeer ik wat anders. Met dunne wol, op pennen 2,75 mm en dat voelt dan als hele dikke pennen!
Een patroontje uit de ‘Eutropia, handboek voor het schoone geslacht’. Een heel gepuzzel om wijs te worden uit de tekst en een getekend schema maken bleek niet te doen.Er staan geen aanwijzingen in het boek voor het te gebruiken materiaal evenmin als de mogelijke toepassingen.

Dus dan maar uitproberen, met na drie pogingen dit resultaat. Geen idee of dit is wat er bedoeld werd, maar het ziet er wel leuk uit.
Voor zover ik het goed heb is het eigenlijk een rondbreipatroon, maar ik heb het toegepast in heen en weer gaande naalden.

eutropia vlindersteek

4 thoughts on “Lekker prutsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s