Uitvergroot oud is weer hip

Na het maken van twee tasjes met dunne pennetjes naar 19e eeuws voorbeeld nu eens even iets meer eigentijds. Met een aanpassing heb ik het motief van het antieke tasje uitvergroot naar een duurzame boodschappentas.

Het patroon van de rode Zigzag tas. The English version: Zigzag Bag .

rode_tas1

In het kader van duurzaamheid heb ik gekozen voor mileuvriendelijk geproduceerde wol uit IJsland (op het transport na dan…) en als voering een katoenen tasje dat ik kreeg bij wolwinkel Trollenwol in Driebergen. Zij verkopen ook het Alafosslopi garen dat ik heb gebruikt. Maar ander ‘bulky’ garen kan natuurlijk ook.

rode tas

Het katoenen tasje heeft een standaardmaat van 37 x 42 cm met lange hengsels. Bijna iedereen heeft wel zo’n tasje in de kast liggen. Je kunt natuurlijk ook zelf een voeringtas naaien, maar niet iedereen heeft een naaimachine. De hengsels van de tas worden bekleed met een gebreide strook die er met de matrassteek omheen wordt genaaid.

Alle foto’s, teksten en patronen: Copyright Evelien Verkerk

Ik deel graag mijn patronen zonder daar geld voor te vragen, maar het blijft mijn intellectueel/creatief eigendom. Voor eigen gebruik mag het patroon worden gedownload en nagebreid. Het patroon mag niet worden doorverkocht of gebruikt om wol(paketten) te verkopen tenzij ik daar persoonlijk schriftelijk toestemming voor heb gegeven. Het gebreide resultaat van mijn patronen mag eveneens niet worden verkocht.

Save

2 thoughts on “Uitvergroot oud is weer hip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s