Buideltje

Ik plaatste eerder al een patroon  van een 19e eeuwse tas uit een museumcollectie. Omdat niet iedereen een antieke tasbeugel bezit heb ik ook een versie gemaakt met een koordje.

Het kantje dat aan de bovenrand is gezet is ‘Neige nr 36’ uit het boekje ‘Verzameling Nieuwe en elegante Breiwerken’ van Christine Sluter uit 1843. Het buideltje is gemaakt van sokkenwol van Loret Karman.

Het uitgebreide patroon van dit buideltje. And the English version!

buideltje

Voor wie het wil maken, veel plezier.

tas met beugel

Het patroon  van deze beugeltas is een replica van een tas uit de collectie van het voormalig Historisch Museum Deventer, het origineel heeft een fraaie groene kleur. Met dank aan Ditte voor het testbreien. De wol voor bovenstaande replica is wol van Texels schaap, geproduceerd en geverfd door Uilenstad Wol en Schapen

Hieronder het origineel van het museum (daar was de beugel helaas niet meer bij):

tas

Alle foto’s, teksten en patronen: Copyright Evelien Verkerk

Ik deel graag mijn patronen zonder daar geld voor te vragen, maar het blijft mijn intellectueel/creatief eigendom. Voor eigen gebruik mag het patroon worden gedownload en nagebreid. Het patroon mag niet worden doorverkocht of gebruikt om wol(paketten) te verkopen tenzij ik daar persoonlijk schriftelijk toestemming voor heb gegeven. Het gebreide resultaat van mijn patronen mag eveneens niet worden verkocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s