Antiek stopwerk

Voor wie wel mijn blog volgt, maar niet mijn Facebookpagina: De afgelopen weken was ik even in de ban van het stopwerk op deze antieke stoplappen.

Natuurlijk gaat het breien ook gewoon door hier, maar het was een feestje om eens van een drietal stoplappen uit museumcollecties patronen te maken met het onvolprezen programma Stitch Fiddle. Dat gaat zo makkelijk, je kleurt gewoon de vakjes in. Als het af is kun je het patroon downloaden. Omdat ik een  betaalde versie van Stitch Fiddle gebruik, heb ik iets meer mogelijkheden. Zo kan ik de patronen die ik maak nog verder bewerken in Adobe Illustrator en dan in een opmaakprogramma tot een leuk patronenboekje uitwerken.

TwentseWelle1 voorkant
Doorstoppatronen van een pronkrol uit ‘Museum Twentse Welle’, Enschede.

1978-0185C
Doorstoppatronen uit de collectie van het ‘Deventer Museum’.

pakhuiskoophandel
Stoplap uit ‘Het Andere Museum van Oldtimer tot Kant’, Leeuwarden.

Van de 3 bovenstaande stoplappen kun je de patronen gratis downloaden van mijn website.

2016-09-19stopjes3

Wie bij mij wel eens een workshop stop- en maastechnieken heeft gevolgd weet nu hoe je zo’n stoppatroontje ook op breiwerk kunt toepassen.

 

Advertentie

One thought on “Antiek stopwerk

  1. Pingback: 42. Over gaten zichtbaar herstellen – TextielLiefde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s