De ultieme gebreide stoplap

Zoals ik al eerder schreef ben ik een tijdje in de ban geweest van doorstoppatronen. Zo heb ik afgelopen zomer 3 patronen gemaakt naar aanleiding van stoplappen uit musea.

breistoplap-vrij-kl

Ik geef ook zo af en toe les in stoppen en mazen op breiwerk en het leek me leuk als afsluiting van deze ‘stoplappenzomer’ een soort ultieme gebreide stoplap te maken met patroontjes, deels van oude stoplappen, deels eigen ontwerp. Dus vandaar.

Je kunt het patroon dus maken, vooral als je een keer les bij mij hebt gehad moet dat lukken. Of voor wie al wat stop-ervaring heeft. Ook hoe de lap gebreid moet worden staat erin beschreven. Het is een uitdaging, dat zeg ik erbij, want het is best lastig om te zorgen dat het breiwerk niet in elkaar trekt, zelfs mij lukt dat niet helemaal, met name bij de kruisstoppen. Maar ik ben wel heel tevreden met het resultaat. Het patroon is tweetalig (Ned/Eng) en staat hier op mijn website.

Morgen begin ik met een nieuwe tijdelijke baan bij het Openluchtmuseum Arnhem, in het depot als projectmedewerker collectie. Dat betekent dat ik aanzienlijk minder tijd heb voor andere dingen. Toch wil ik proberen af en toe nieuwe verhalen aan het blog toe te voegen.
Ik heb gehoord dat er bij het Openluchtmuseum op het moment aan de textielcollectie wordt gewerkt, dus ik val met mijn neus in de boter als het ware. Mocht ik toestemming krijgen om daarvan iets te delen dan zal ik het doen, maar ik kan niks beloven!

 

Advertenties

5 thoughts on “De ultieme gebreide stoplap

  1. Geweldig mooi, Evelien. Ik ben vol bewondering en hoop het ook een keer te maken. Gisteren de tentoonstelling bezocht in het onderwijsmuseum in Dordrecht en ook mooie dingen gezien. Doe je volgend jaar nog wél de workshop daar?
    Veel succes met je nieuwe baan! Ik ben in de buurt van dat museum opgegroeid en heb er in die tijd heel veel voetstappen gezet. Daarna ook nog vaak geweest, dus ik ken het goed.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s