De perfect passende kous

Al een paar jaar geleden kondigde ik een patroon aan van een kniekous dat je kunt aanpassen aan je eigen maat. Nu staat daar een mooie beschrijving van in het boek ‘De vrouwelijke handwerken voor school en huis, Het Breien’ door A. Theunisse en A.M. van der Velden, oorspronkelijk uit 1886. Toch heb ik geprobeerd om de manier waarop je de berekeningen maakt voor zo’n kniekous wat te vereenvoudigen en te vertalen naar het taalgebruik van nu. Er staat een schema in met rekenhulp en een rekenvoorbeeld. Ongeacht of je een kous wilt breien in breikatoen nr 12 op pennen van 1,25 mm of van sokkenwol op pennen 3 mm, het berekenen blijft hetzelfde.

Het lag dus al even in de ijskast als het ware, maar nu heb ik eindelijk de puntjes op de i gezet en is het patroon klaar.

Je kunt het hier gratis downloaden van mijn patronenpagina.

Advertentie

5 thoughts on “De perfect passende kous

  1. Fantastisch mooi ziet het er uit en ook heel aantrekkelijk om heerlijk in te duiken en je eigen te maken. Heel leuk ook om zelf ook met verschillende kleuren te werken voor de verschillende onderdelen. Heel hartelijk bedankt voor deze handleiding, goede uitleg en bijzonder mooie presentatie! Sokken breien wordt zo nog aantrekkelijker en interessanter!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s